בזמן ההיריון, נחלשת המערכת החיסונית והגוף הופך להיות פגיע מאוד להצטננות או שפעת. נטילת תרופות כגון אקמול, אדוויל או תרופות אנטיביוטיות במהלך שליש השני והשלישי של ההיריון, אינן מומלצות, בשל ההפרעה שהן עלולות לגרום להתפתחות העובר בחודשים הראשונים.
תרופות אלו מגדילות את הזמינות של הסרוטונין במוח, ומאחר שהן עוברות דרך השליה, הן עלולות להשפיע על התפתחות מערכת הסרוטונין של התינוק. לכן, על אישה בהריון להיות מודעת לסיכונים הפוטנציאליים הקיימים בסוגים אלו של תרופות במהלך ההיריון, ולחשוב פעמיים לפני נטילתן.
שפעת בהריון ואוטיזם
נשים הרות הסובלות מסוכרת (המופיעה בכ-3% מהמקרים), השמנת יתר או לחץ דם גבוה, חשופות יותר לסכנה ללדת ילד הלוקה באוטיזם. מחקר חדש טוען כי כאשר מתקיים אחד מהמצבים האלה אצל אימהות, עולה הסיכון לאוטיזם אצל התינוק.
על פי המחקרים, כאשר המערכת החיסונית של האם מופעלת – למשל, כשהיא סובלת משפעת –המוח של העובר המתפתח עלול להיות מושפע מהמחלה. יחד עם זאת, מבהירים המחקרים כי נשים בהריון אינן צריכות להיות מודאגות מהממצאים, שכן, על פי העדויות, רק אחוז אחד של נשים שנדבקו בשפעת במהלך הריונן, ילדו תינוקות שלקו באוטיזם.במקרים בהם נמשך החום יותר משבוע, קיים סיכון גדול יותר להתפתחות אוטיזם אצל התינוק, בהשוואה לנשים שאינן הרות. תהליכים דלקתיים, כפי שקורה במקרים בהם השפעת מחמירה, עשויים להפריע להתפתחות מוח העובר, ואז הם מובילים לשינויים בהתנהגויות הקשורים לאוטיזם.
חיסון נגד שפעת
החיסון נגד השפעת מומלץ בכל שלב של ההיריון.. מזה שנים רבות מקבלות נשים הרות את החיסונים נגד שפעת ועד כה לא הוכחה גרימת נזק לנשים או לתינוקות. החיסון מגן עליהן ועל התינוק במשך ששת החודשים הראשונים לאחר הלידה. תופעות הלוואי של החיסון הן זניחות ובוודאי שאינן הרסניות או בלתי הפיכות.
למעשה, טוענים המחקרים, הגורם הגנטי הוא החשוב. גם אם אישה חלתה בשפעת בזמן ההיריון, וילדה תינוק עם אוטיזם, עדיין אין זה אומר שיש קשר בין האוטיזם לבין השפעת. גורמים רבים אחרים עשויים להיות אחראים להתפתחות האוטיזם.