שינה מקוטעת ויקיצות תכופות במהלך הלילה מאריכות את גיל ההתבגרות ומחמירות בעיות אוטיזם. נתונים אלו התקבלו מהמחקר הגדול ביותר מסוגו, שאישר שילדים עם אוטיזם סובלים מאיכות שינה ירודה יותר בהשוואה לילדים אחרים.
כתוצאה מכך, פותחו שיטות הדרכה המיועדות להורים, שהשיגו שיפורים משמעותיים. אך מהו הקשר בין אוטיזם ושינה? ומהם יתרונות המחקר? הממצאים הופיעו בספטמבר 2013 בכתב העת למחלות ילדות.
דפוסי שינה משובשים באוטיזם
הבדלים ברורים בדפוסי השינה החלו להתגלות בקרב הילדים האוטיסטים סביב גיל שנתיים, והמשיכו עד לאחר גיל 11. במהלך תקופה זו, הילדים ישנו בלילה בממוצע הרבה פחות בהשוואה לילדים אחרים בגילם.
השפעות השינה של ילדים אוטיסטים על המשפחה
הורים לילדים עם אוטיזם נמצאו בסיכון גבוה יותר לדווח על שלוש או יותר יקיצות ליליות. בגיל שבע, יותר מעשרה מתוך עשרה ילדים עם אוטיזם התעוררו שלוש פעמים או יותר בלילה. לעומת זאת, רק ילד אחד מתוך חמישים ילדים בגיל זה, התעוררו בלילה.
רוב ההורים לילדים אוטיסטים יודעים היטב שהשינה היא מרכיב חשוב לרווחת הילד ובריאותו, כמו גם לשיפור איכות החיים המשפחתית, וקשה לגרום לילדים לישון ולהחזיר אותם למיטה אם הם מתעוררים במהלך הלילה.
הדרכת הורים
כתוצאה מכך, גם הילדים וגם בני משפחותיהם נהנו מהשימוש בכלים החדשים. ההורים ציינו תחושה מוגברת של אמון גם ביכולות התפקוד שלהם כהורים.
האימון סיפק עצות שימושיות לשיפור דפוסי השינה מהר יותר. אלו כלו תזמון, הגבלת טלוויזיה או משחקי וידיאו לפני השינה, והפחתת צריכת מזונות ומשקאות המכילים קפאין. יצירת הרגלים טובים במהלך היום ולפני השינה הקלה על ההורים ליישם את מה שהם למדו.