הפרעות המשוייכות לספקטרום האוטיסטי הן הפרעות התפתחותיות המופיעות בתוך השלוש שנים הראשונות של החיים. הפרעות אלה משפיעות בדרך כלל על תקשורת בין אישית וכישורים חברתיים. הסיבה להפרעה אינה ידועה, אך מתקשרת לפעולת ההולכה במוח האדם.
לאוטיזם דרגות חומרה שונות, אולם התסכול והבדידות עשויים להפוך להתפרצויות ואלימות עצמית או אלימות המכוונת כלפי הסביבה. התופעה מאופיינת במצבי רוח משתנים. התפרצויות אצל ילדים ניתנות לניהול ושליטה, אולם הנושא הופך לבעייתי יותר ככל שאותם ילדים הופכים למבוגרים הסובלים ממחסור במיומנויות חברתיות ותקשורת נורמטיבית. במקרים רבים במסגרת הטיפול בתוקפנות, החרדה, כפייתיות ובעיות הקשב, נעשה שימוש בתרופות, אולם ראיות מצביעות על כך שהשימוש בקנביס רפואי יעיל יותר ותופעות הלוואי ספורות.
מהו הקנביס הרפואי?
בניגוד לאמונה הרווחת, צמח המריחואנה הוא הרבה יותר מסם שגרתי פסיכואקטיבי המשמש את האדם. בצורתו הגולמית, עלי המריחואנה רוויים בחומרים אשר אינם פסיכואקטיביים, נוגדי חמצון, אנטי דלקתיים ואנטי מסרטנים המסוגלים למנוע ולטפל במחלות כרוניות. המריחואנה נכנסת לקטגוריות החומר המרפא בעל יכולת חיסונית ייחודית, העשוי לסייע לתפקוד מערכות הגוף כמו תקשורת תאית ומערכת החיסון.
כיצד מסייע הקנביס לטיפול באוטיזם?
הרכיבים הקנבינואידים המצויים בקנביס קרובים מאוד למשדרים הנמצאים באופן טבעי במוח ומסייעים בהעברת אותות חשמליים בין תאי העצב. משדרים אלה אחראים לויסות שורה שלמה של תהליכים גופניים חשובים, הכוללים פעולות כמו הנחיות גוף במצבי רעב או כאב. רכיבים קנבינואידים חזקים מספיק כדי למתן את כל הסימפטומים הקשורים לאוטיזם, כמו גם מחלות רבות אחרות.
יתרונות השימוש
חסרונות השימוש
לצד היתרונות בשימוש המריחואנה במסגרת הטיפול הרפואי מצויים חסרונות. אחד החסרונות הנפוצים ביותר הוא בנטייה להזיק לזיכרון לטווח הקצר. למרות העבודה כי הצמח עשוי להשפיע על כל אדם בצורה שונה, עשוי להיווצר נזק ארוך טווח. בנוסף, עישון מריחואנה מתמשך עשוי להגביר לחץ וליצור חוסר מנוחה אצל המטופל, כמו גם מתח ופחד.