אופיר הראל הוא אבא של אדם, ילד אוטיסט בן שתיים עשרה. לפני כשנתיים וחצי אופיר החל במסע חיפושים אחרי דרכים חדשות ויצירתיות לסייע לבנו לשפר את יכולות התקשורת שלו עם העולם הסובב אותו. באותה התקופה, אדם טופל על ידי קלינאית תקשורת שהציעה להוריו לבחון מספר אפליקציות סלולריות מבוססות סמלים גרפיים.
בעקבות כך הקים את אפליקציית Ola Mundo, אפליקציה ייעודית שכל מטרתה לאפשר להורים לתקשר עם ילדיהם האוטיסטים וזאת באמצעות שימוש בסמלים ובאיורים. לפני שהחל את העבודה על האפליקציה עבד אופיר בחברת סאנדיסק בתחום החומרה ובמספר חברות אחרות, אך בשלב מסוים התפטר והתמסר באופן מלא לפרויקט החדש. לאופיר הצטרף איש הייטק נוסף, אבי שכטר. שכטר הוא היוזם מאחורי Fring, שמציעה שיחות (קוליות) מבוססות אינטרנט וכן שימש בעברו כמנכ"ל של ICQ הישראלית.
החידוש שמציעה Ola Mundo
כל סמל במאגר מייצג מילה מסוימת אך האפליקציה מעניקה למשתמשים השונים את האפשרות לערוך כל סמל בנפרד, על מנת שישמש לסימול של מילה שונה מזו שיועד עבורה במקור. כמו כן, ניתן להעלות לאפליקציה איורים או תמונות שקשורים לעולם האינדיבידואלי של כל משתמש על מנת להעביר מילים מסוימות. מדובר על אפליקציה דינמית מאוד שמאפשרת התאמה אופטימאלית עבור כל ילד שישתמש בה.
אז מה בעצם ההבדל בין Ola Mundo לווטסאפ?
יש לציין כי למרות שבמקור האפליקציה תוכננה במיוחד עבור ילדים אוטיסטים ובני משפחותיהם, הרי שכיום היא משמשת לא רק קהל יעד זה, אלא באופן כללי ילדם עם צרכים מיוחדים שלא מדברים ולא כותבים וזקוקים לאמצעי תקשורת אלטרנטיבי עם סביבתם הקרובה. כמו כן, יש לציין שלא כל הילדים האוטיסטים זקוקים לאפליקציה כזו כדי לתקשר עם סביבתם, בדגש על האוטיסטים שנמצאים על הצד התפקודי הגבוה של הספקטרום.
כמה זה עולה לנו?
אמנם מדובר על מחיר גבוה בהרבה יחסית לשאר האפליקציות המזכירות את Ola Mundo, דוגמת ווטסאפ שרבות מהן ניתנות להורדה בחינם ללא דמי שימוש, אבל יש להבין כי על אף הדמיון המסוים אין באמת בסיס להשוואה ביניהן. זאת משום שיש לזכור כי הם פונים ומיועדים לקהלי יעד שונים לחלוטין ומתופעלים באופן שונה בהתאם לכך.